De echte virtuele realiteit

Al decennia lang verlangen wij naar VR die van zo’n hoge kwaliteit is dat het bijna niet meer te onderscheiden is van echt. De kwaliteit van VR is al op een zeer hoog niveau, maar we zijn er nog lang niet. Om de kwaliteit te verbeteren zijn de volgende aanpassingen nog nodig.

Draadloze VR

Er bestaan al draadloze VR-brillen, zoals de Oculus Go. Echter, is het hier nog niet mee mogelijk om bewegingen na te bootsen in game. Hierdoor is het nog niet realistisch genoeg om het niet meer te kunnen onderscheiden van echte werkelijkheid. Verder is de kwaliteit van deze Oculus Go ook minder dan die van andere VR brillen. Bij andere VR-brillen is het wel mogelijk om te bewegen, maar het aantal snoeren wat hiervoor nodig is, is groot. Hierdoor maakt het, het minder realistisch.

Kwaliteit VR

De kwaliteit van virtual reality is heel hoog. Echter, zijn hier nog wel verbeteringen in te boeken. Soms is het beeld pixelig en in sommige gevallen is de resolutie laag. Om het niet meer te kunnen onderscheiden van echt is het nodig om op deze twee punten verbeteringen aan te brengen.

Snelheid VR

Vooral voor grote games of bestanden is de snelheid van VR nog niet hoog genoeg. Het beeld vertraagd soms en bij sommige games wordt het beeld zelfs vaak zwart, omdat de game aan het laden is. Dit maakt het geen vloeiende ervaring in veel gevallen, waardoor het minder realistisch aanvoelt.