De toekomst van VR in de zorg

De nieuwe technologie van VR beïnvloedt vele markten, zo ook de industrie van de zorg. De technologie heeft nog geen echte doorbraak gemaakt voor de zorg. Echter, met de technologie die zich verder ontwikkelt zal dit niet lang meer duren, voordat er een echte doorbraak is voor VR in de zorg.

Trainen van toekomstige werknemers in de zorg

Het trainen van studenten in de zorg kan effectiever, goedkoper en veiliger worden. Voor grote ingrepen ga je geen student de verantwoordelijkheid geven om deze patiënt te helpen. Aangezien het via VR zo realistisch mogelijk is, is het wel mogelijk om deze ingreep te doen in de virtuele wereld. Dit is dus erg leerzaam voor de studenten.

Onderzoek met VR

Wanneer er nieuwe ingrepen getest moeten worden, is het natuurlijk moeilijk om deze te doen op een persoon. Deze ingrepen brengen dan risico’s met zich mee. Wanneer dit in de virtuele wereld wordt gedaan brengt dit minder risico met zich mee.

Kostenbesparend

Niet alleen de kosten voor het trainen van nieuwe werknemers neemt flink af. Ook de kosten voor het doen van onderzoek neemt flink af. Nu worden vaak lichamen zo goed mogelijk nagemaakt, om onderzoeken uit te voeren. Het namaken van deze lichamen kosten veel geld en vaak ontbreken er belangrijke details. Wanneer het nagemaakt wordt in de virtuele wereld, kunnen de details beter nagemaakt worden en kunnen er veel kosten bespaard worden.

Patienten met VR

Patienten die bijvoorbeeld een levensbedrijgende ziekte hebben kunnen goed afleiding gebruiken. Hiervoor kunnen VR-brillen ingezet worden. Vooral voor kinderen zou dit een enorm positieve afleiding zijn. Hierdoor kunnen zij zich minder focussen op de ziekte die zij hebben, maar ook nog een beetje plezier beleven.