Huizen kopen in Virtual Reality

In de vroegere tijd was het heel lastig om huizen te verkopen voordat ze gebouwd waren. Mensen willen altijd een huis echt van binnen zien voordat zij een beslissing maken. Huizen worden namelijk vaak met gevoel gekocht. Dit gaat niet via een simpele tekening. Hier kwam VR bij te pas en de makelaars zijn hier de laatste jaren  vol op in gaan spelen

VR housetours

Zoals eerder benoemd is een “echte” bezichtiging één van de belangrijkste onderdelen tijdens de verkoop van een huis. Omdat veel huizen tegenwoordig al ver voor de bouw in de verkoop gaan zochten makelaars naar een oplossing om toch die “feeling” te geven. Virtual Reality maakt gebruik van een complete nabootsing van het (op dat moment) nog niet gebouwde huis. De bezichtigers van het virtuele huis krijgen hierdoor een echte sfeerimpressie van het huis en kunnen door het gehele huis wandelen.

VR verbouwingen

Eén van de grootste voordelen van een VR housetour is de optie om de mogelijke verbouwingen te laten zien. Sommige potentiële huiskopers hebben namelijk problemen met het inbeelden van de mogelijkheden. Door middel van VR wordt het tastbaar en levendig. Virtual reality wordt door veel televisieprogramma’s gebruikt in hun woningshows. Dit wordt gedaan om de kijker maar ook de kopers goed te kunnen informeren over de mogelijkheden.

VR tours

Niet alleen huizen worden bezocht met VR tours. Pretparken, musea en steden maken gehele tours in een virtual reality omgeving. Dit komt ook mede door de Corona-crisis. Hierdoor kunnen de bezoekers toch nog een “bezoekje” plegen. Mede door virtual reality hebben bedrijven hun diensten kunnen voortzetten. Een virtuele omgeving kent namelijk geen lockdown!

Interesse?

Heeft u naderhand van dit artikel interesse gekregen in een eigen VR/AR implementatie of een VR film? Dan kunt u ons altijd een berichtje sturen via: https://vr-producties.nl/contact/ en dan nemen wij contact met u op over de uitvoering van een op maat gemaakt product.