Kinderen in het ziekenhuis opvrolijken met VR

Als men in het ziekenhuis ligt wordt de wereld steeds kleiner. Het ziekenhuis wordt in sommige gevallen zelfs je thuis. Kinderen merken dit wellicht nog veel meer dan volwassenen. Kind zijn is namelijk een groot goed en kinderen ontdekkend spelend de wijde wereld. Zieke kinderen kunnen nu dankzij virtual reality ontsnappen naar een andere werkelijkheid.

Wat kunnen kinderen doen met een VR bril?

Kinderen kunnen van alles doen in de VR-bril. Ze kunnen filmpjes kijken, spelletjes spelen en ontspanningsoefeningen doen. Dit kan natuurlijk ook allemaal op hun mobieltje of op de Nintendo Switch echter zorgt virtual reality ervoor dat ze echt in een andere wereld getrokken worden. Hierdoor ontsnappen de kinderen aan de harde realiteit van het ziekenhuisleven.

VR ter afleiding van medische ingrepen

Kinderen weten vaak niet wat er allemaal moet gebeuren tijdens hun medisch traject. Hierdoor zijn kinderen vaak erg zenuwachtig en angstig voor simpele ingrepen zoals bloedprikken en een infuus aanleggen. Door virtual reality te gebruiken worden de kinderen afgeleid en merken ze vaak niet wat er gebeurd. Hierdoor kunnen de kinderen een hoop tranen bespaard blijven. De VR belevenis kan helemaal worden ingesteld op de interesses en voorkeuren van het kind.

Verbeteren van de zorg met VR

Al met al draagt VR dus bij aan het verbeteren van de zorg. De beleving van de kinderen is namelijk een groot onderdeel van het kwaliteitsoordeel. In de zorg wordt VR al veelvuldig gebruikt. Hieruit blijkt dan ook dat het een gelukkig huwelijk is. Virtual reality kan de zorg echt verbeteren en innovatief naar oplossingen zoeken waar in de “echte” wereld geen oplossing voor is. VR is de toekomst en die ziet er rooskleurig uit.

Interesse?

Heeft u naderhand van dit artikel interesse gekregen in een eigen VR/AR implementatie of een VR film? Dan kunt u ons altijd een berichtje sturen via: https://vr-producties.nl/contact/ en dan nemen wij contact met u op over de uitvoering van een op maat gemaakt product.