Leap Motion toont prototype AR-bril met accurate handtracking

Leap Motion is bij de meeste wel bekend van de Leap Motion sensor. Deze sensor is bij vele bezitters van een VR bril in gebruik en maakt het mogelijk om je eigen handen te visualiseren in Virtual Reality. Daarnaast is de Leap motion een device om zeer accurate handtracking mogelijk te maken.
Leap Motion toont nu echter ook een prototype voor heuze eenĀ Augmented Reality headset (en AR platform) waarbij het meest opvallende punt wat ons betreft nog wel de prijs is. Deze bedraagt volgens Leap namelijk "onder de $100,- bij massaproductie". Een prijs die op dit moment vrijwel niet te geloven is voor een AR headset. Het project heeft de klinkende naam "Project North Star" meegekregen.
De bril zou moeten gaan werken met 2 x 3.5 inch displays met een 1600 x 1440 resolutie voor het genereren van de AR Overlay. Met de handtracking zit het wel goed, deze is van Leap zelf afkomstig en staat bekend als een van de beste in de industrie.

Doelstelling van Leap Motion

We hoeven echter nog niet gelijk geld opzij te zetten om een AR bril aan te schaffen voor nog geen 100 dollar. Leap Motion presenteert het prototype met een andere doelstelling dan het in de markt zetten van een AR headset. Volgens Leap Motion topman David Holz is dat namelijk niet de bedoeling. De bedoeling is wel om het hele project vanaf volgende week vrij te geven. Hiermee worden de hardware specs en ook de software die nodig is om de bril te laten draaien open source.
Leap hoopt daarmee een zetje te geven aan de industrie en hun sensor en software op zo veel mogelijk hardware te krijgen. (een beetje hetzelfde principe als Microsoft ook hanteert met zijn VR brillen)
  Al met al is het dus afwachten of en welke producenten een en ander op zullen pikken en hoe lang het vervolgens nog duurt voordat er een AR bril van onder de $100,- in de schappen ligt.