Met Virtual Reality het nieuwe jaar inwijden

Het jaar 2020 is al met al een somber jaar te noemen. Het ergste van alles is de eenzaamheid en de kleine kans op een positieve jaarafsluiting. Mensen kunnen het jaar namelijk niet samen afsluiten en dit zorgt ervoor dat nog er eens benadrukt wordt wat voor een jaar 2020 was. Ondertussen wordt er gezocht naar interessante oplossingen om de jaarafsluiting nog zo persoonlijk en teder mogelijk te maken. Virtual Reality kan een uitkomst bieden bij het visualiseren van deze oplossingen.

Virtueel in de Notre-Dame een concert geven

Ieder jaar zijn er talloze concerten, feestjes en evenementen tijdens de jaarwisseling. In 2020 kunnen echter veel van deze evenementen niet doorgaan. Publiek mag namelijk met een beperkt aantal mensen worden toegelaten en sommige evenementen mogen helemaal niet doorgaan. Het is dus zoeken naar een oplossing. Jean-Michel Jarre denkt een oplossing gevonden te hebben. Met de slogan “welcome to the other side” probeert de stad Parijs een hoopvolle boodschap mee te geven aan de oudjaarsavond. Jean nodigt graag iedereen uit voor zijn digitale VR-concert zodat doormiddel van technologie oudjaarsdag toch nog “gezamenlijk” gevierd kan worden.

VR is de nieuwe bioscoop

Volgens Jean zal in de toekomst virtual reality de plek overnemen van de bioscoop. Jean vergelijkt de concurrentie die VR biedt met de concurrentie die bioscopen boden aan de theaters een zeer lange tijd geleden. Jean is er heilig van overtuigd dat ook de thuismarkt van VR dusdanig groot wordt dat het een soort “platform” op zich zelf word. De livestream is nu namelijk al toegankelijk om te betreden samen met vrienden. Door het gebruik van VR chat kunnen spelers van deze “community” samen genieten van het oudjaarsconcert van Jean. Niet alleen VR fanaten kunnen genieten van het concert van Jean Jarre. Op alle grote muziek streamingsdiensten wordt de show live uitgezonden doormiddel van audio.

VR evenementen; een tijdelijk iets of long-term?

Door corona is het aantal virtuele evenementen exponentieel gestegen. Echter lijkt het er op dat in de komende tijd online evenementen niet meer weg te denken zijn uit de samenleving. Online is namelijk veel schaalbarer dan offline evenementen. Als men dus teruggaat naar exclusieve offline evenementen schieten organisatoren zichzelf in de voet. Hierdoor zullen organisatoren in de toekomst steeds vaker een VR of online optie toevoegen aan hun evenement/festival. Online is namelijk niet meer weg te denken uit de hedendaagse markt.

Interesse?

Heeft u naderhand van dit artikel interesse gekregen in een eigen VR/AR implementatie of een VR film? Dan kunt u ons altijd een berichtje sturen via: https://vr-producties.nl/contact/ en dan nemen wij contact met u op over de uitvoering van een op maat gemaakt product.