Playstation VR, welke accessoires?

psvr_accessoires
Ok, je hebt je Playstation VR eindelijk in huis, ben je er daarmee? "All geared up"??? De Playstation wordt inclusief een aantal accessoires geleverd en je hebt in ieder geval een Playstation 4 nodig maar ben je er daar mee?
  • Hoe zit dat bijvoorbeeld met de Playstation Camera die je nodig schijnt te hebben?
  • Waar laat je je kostbare headset bijvoorbeeld als hij niet op je hoofd staat?
  • Hoe zit dat bijvoorbeeld met lenskappen?
Onderstaand een verzameling van accessoires die verkrijgbaar zijn en die er voor zorgen dat je ten volste van je Playstation VR kan genieten en hij ook nog onbeschadigd en schoon blijft!

Playstation camera ps_camera

Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om echt VR te kunnen beleven / games te kunnen spelen op de PSVR is een Playstation Camera. De reden waarom deze niet wordt meegeleverd is ons niet helemaal duidelijk, zonder deze camera kan je feitelijk alleen films kijken op de bril, ook leuk maar niet waar je hem voor koopt. De Playstation Camera bestaat uit 2 stereoscopische breedbeeldcamera's en beschikt over een 4 tal microfoons. De camera maakt, met gebruik van deze onderdelen, Motion Control en Voice control mogelijk. Verder ondersteunt de camera de gezichtsherkennings-software waar de PS4 over beschikt. Ons advies is om deze camera op tijd te bestellen, niet iedereen heeft er al eentje en met de verwachte populariteit kan je wel eens voor een "dichte deur" staan op het moment dat je de PSVR eindelijk binnenhebt. En dan kan je er feitelijk nog niet zoveel mee doen..  

Controllersdualshock4

De Playstation VR wordt inclusief DualShock 4 controller geleverd. Er zijn echter meer (en leukere) manieren om de PSVR aan te sturen. Een paar Playstation Move controllers is bijvoorbeeld wat ons betreft onmisbaar voor een echt goede VR ervaring. (Daarnaast zijn er diverse titels die een Playstation Move vereisen.) En wat te denken van controllers die specifieke Gameplay ondersteunen? De echte race-ervaring zal bijvoorbeeld volledig zijn met een racestuur en wat te denken van "War Thunder" maar dan wel met stuurknuppel controls..  

Playstation VR stand

Als je de Playstation VR niet gebruikt wil je hem natuurlijk opbergen, je kan er voor kiezen om hem gewoon ergens neer te leggen maar hier kleeft natuurlijk altijd het risico van bijvoorbeeld beschadigingen op. Je kan voor het opbergen ook gebruik maken van een Playstation VR stand die voor dit doel speciaal ontwikkeld is, op deze manier berg je je dure VR bril op een goede en veilige manier op. Daarnaast is deze standaard ook nog eens mooi vormgegeven en beschikt hij zelfs over blauwe achtergrondverlichting die perfect matcht met de PSVR verlichting.   Official licensed Stand voor Playstation VR Official licensed Stand voor Playstation VR

Playstation VR accessoire pakket

Je Playstation VR schoon houden? Lenskappen voor na gebruik van je headset? Je treft het allemaal in in dit volledige accessoirepakket.Playstation VR Accessoire pack Naast een beschermlaag die je kan gebruiken om op het gezichtskussen schoon te houden tref je in dit pakket een kabelmanagementsysteem aan. Dit systeem leid de kabels van je VR headset netjes naar de grond toe, ook is er een standaard aanwezig waar je je PlayStation Camera netjes kwijt kan. Last but not least is er een set rubberen lensdoppen aanwezig, hiermee zorg je dat er nooit krassen op de lenzen van de Playstation VR kunnen ontstaan op momenten dat je de bril niet gebruikt.        

Playstation VR draagtas / koffer

Als je je Playstation VR wilt meenemen naar vrienden of bijvoorbeeld richting klanten wilt met de headset kan je er het beste voor zorgen dat je dit doet in een daartoe geschikt transportmiddel. Het beste kan je dan gaan voor de officiele en door Sony gelicenseerde draagtas. De draagtas is robuust, makkelijk te vervoeren door het handvat en biedt plaats aan je Playstation VR, de processorunit, adapter en natuurlijk de kabels. Bovendien biedt deze draagtas bescherming tegen schokken en vallen.   Official licensed Case voor Playstation VROfficial licensed Case voor Playstation VR