The VR Room, Virtual Playground in Utrecht

De eerste professionele aanbieder van VR entertainment van Nederland: The VR Room, zal op vrijdag 10 februari officieel de deuren openen van hun nieuwe pand. Tegenover de Jaarbeurs in Utrecht kan je een keur aan moderne VR technieken vinden en hier ook zelf mee aan de slag. Ervaar het nieuwste van het nieuwste op het Virtual Reality! Een wilde rit in een Rollercoaster, vuurballen afschieten met je handen of midden in een spectaculaire wildwaterbaan worden gegooid, de VR Room maakt het mogelijk.   Met een keuze uit, momenteel, 50 VR ervaringen is er voor iedere smaak wel wat te vinden en dit staat volgens ons garant voor een paar uurtjes topvermaak.  

Achtergrond

De man achter The VR Room is  de Utrechtse ondernemer Wouter van den Bijgaart (26). In juli 2016 jaar lanceerde hij het concepten vanaf toen ging het snel. Met een nominatie voor Nederlandse start-up van het jaar 2017 op zak heeft The VR Room in korte tijd weten te bewijzen voorop te lopen in de jonge sector: VR entertainment in Nederland. Moderne technologie in relaxte huiskamer  

Huiskamergevoel

In de ruimtes van The VR Room beleef je VR experiences in een ontspannen omgeving, de ervaringen zelf zijn over het algemeen al opwindend genoeg! Van den Bijgaart benadrukt het belang van het huiskamergevoel: "Onze bezoekers moeten zich kunnen ontspannen; even ontsnappen aan de realiteit van alledag. Onze playgrounds zijn ingericht met een comfortabele zitbank en er zijn grote schermen aanwezig, waardoor de belevenissen van de ander in VR op ontspannen wijze gevolgd kunnen worden. Daarnaast kan men tussendoor bijkomen; Virtual Reality kan behoorlijk intensief zijn!”

Nieuwste VR technologie

The VR Room maakt gebruikt van de nieuwste technologie op het gebied van VR, zo vind je alle "grote brillen" en controllers van het moment terug: Oculus Rift, Oculus Touch, Leap Motion hand tracking en de HTC Vive . Er wordt overigens ook rekening gehouden met de intensiteit die VR kan hebben, zo wisselt een groep de headset onderling met elkaar af.

“Afwisseling is noodzakelijk; langer dan tien minuten achter elkaar zo’n bril op is al erg intensief. Onze brillen zijn de beste high-end producten op de markt, niet te vergelijken met de eenvoudige mobiele brillen in de winkels. Bovendien, je vriend of collega zien opschrikken van virtuele spinnen of wegduiken voor vuurballen is minstens zo leuk!”

Op maat gesneden programma

Vanaf €22,50 per persoon kan je terecht voor een custom made programma van ruim 1.5 uur. Zo kunnen jongeren zich uitleven met de wildste games, terwijl de oudere bezoeker een virtuele fietstocht maakt of een virtuele diepzeeduik maakt.

“Die afwisseling is wat Virtual Reality zo uniek maakt,” legt Van den Bijgaart uit. “Bezoekers kunnen hun eigen weg gaan of zich door een van onze enthousiaste en professionele medewerkers laten begeleiden. Met de playground zet The VR Room een nieuw type uitje op de kaart: naast bowlen, lasergamen en escapen kan men nu ook gaan VR’en.”

 

Over The VR Room

The VR Room is geopend van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 23:00 en is te vinden aan de Overste Den Oudenlaan 9b in Utrecht. Ook is The VR Room in te huren om op een locatie naar keuze bedrijfsuitjes, evenementen en vrijgezellenfeesten van een passende Virtual Reality experience te voorzien.