Tips en tricks voor VR in het onderwijs

Virtual reality is een van de meest besproken technologie van deze tijd. De industrie voor VR is booming. Het is dan ook belangrijk dat jongeren in het onderwijs met deze technologie al kennis maken. Wat de beste tips en tricks voor VR in het onderwijs zijn valt te lezen in deze blog.

De aankoop van een VR-Bril

Er zijn veel verschillende soorten VR-brillen. Zo is er de Oculus Go, de Oculus Rift en de HTC Vive. De VR-bril met de hoogste kwaliteit van de drie bovengenoemde opties is de Oculus Rift. Deze is tevens ook de duurste. De goedkoopste optie is de Oculus Go. Het voordeel van de Oculus Go is dat de kwaliteit goed is, het heel weinig ruimte in neemt en de prijs dus goedkoop is. Vooral vanwege het feit dat de prijs laag is en er weinig ruimte nodig is om met de Oculus Go te werken, raden wij deze aan. Er kunnen meerdere brillen gekocht worden, zodat meerdere leerlingen tegelijkertijd de bril op kunnen doen.

Het gebruik van VR

VR werkt eigenlijk heel eenvoudig. Door middel van 360-graden filmpjes, kan je alles om je heen zien alsof je er zelf bij bent. Je kan alle kanten op kijken en ervaart op deze manier de content beter dan op een beamer bijvoorbeeld. Om de VR-Bril te kunnen gebruiken moet er software op gedownload worden. De meeste software staat op de Oculus store, maar kan dus ook extern ontwikkelt worden.

De toepassing van VR in het onderwijs

Er zijn verschillende manieren mogelijk om VR toe te passen in het onderwijs. Een van deze manieren is door middel van een game. Het ontwikkelen van games via VR is een veel toegepaste manier binnen het onderwijs. Op deze manier komen jongeren op spelende wijs achter de technologie van VR. In deze game kunnen ook verschillende leerelementen toegepast worden. Een andere manier is door specialisatie per vak. Een voorbeeld is met biologie kan er op het menselijk lichaam getest worden door middel van VR. Met geschiedenis kunnen bepaalde gebeurtenissen uit het verleden gereconstrueerd worden. Op deze manier leren jongeren bepaalde onderdelen van een vak eenvoudiger. Ze zullen deze ervaring niet snel vergeten en steken er op deze manier een hoop van op.