Verschillende games met AR

Het meest bekende game die gebruik maakt van AR is natuurlijk Pokémon Go. Bijna iedereen heeft dit spel wel eens gespeeld. Er bestaan echter heel veel verschillende soorten games/spellen met AR erin. Tijd voor een onderzoek.

AR City Game

De AR City Game is een spel wat op verschillende locaties gespeeld kan worden. Per stad zijn er een aantal locaties waar puzzels op te lossen zijn. Elk team krijgt een IPad mee. Gedeeltes van deze puzzels zijn alleen op te lossen met hulp van AR. Dit is een originele toevoeging aan de city games die al jaren bestaan. Voor meer informatie klik hier.

Domino World

Domino World is een spel waarbij er dominostenen via de camera overal in huis geplaatst kunnen worden. Niet alleen dominostenen, maar ook dinosaurussen en Ufo’s bijvoorbeeld zijn toe te voegen via de camera van je mobiel of IPad.

The AR Merge Cube

The AR Merge Cube is een kubus die, wanneer die gefilmd wordt via the merge cube app verandert in compleet iets nieuws. Dit kan bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting zijn. Er is een speciale app ontwikkelt waar je verschillende games kan spelen via deze kubus.