Vijf manieren om VR in te zetten als bedrijf

  Waar VR ooit begonnen is als een klein onderdeel van de gaming industrie, is het nu niet meer weg te denken voor moderne bedrijven. VR wordt tegenwoordig niet alleen meer voor games gebruikt, maar ook door bedrijven voor verschillende doeleinde ingezet om nog meer omzet te kunnen generen. Dit zijn de vijf manieren waarop VR het meest wordt ingezet door bedrijven.

1.      Training met VR

Training doormiddel van VR is het populairst voor bedrijven. Vooral trainingen op grote schaal die veel geld kosten worden tegenwoordig vaak na gesimuleerd aan de hand van virtual reality. Neem als voorbeeld werken op een olieplatform. Voor een training op een olieplatform moeten mensen overgevlogen worden en dit kost enorm veel geld. Grote delen van de training kunnen ook gedaan worden in VR wat veel minder geld kost.

2.       Flexibelere werknemers

Werknemers kunnen door virtual reality vaker vanuit huis werken. Voor verschillende sectoren is het mogelijk om vanuit huis met vr de werkplek na te boosten. Wanneer meer werknemers vanuit huis kunnen werken, kunnen de werktijden ook flexibeler worden. Ze kunnen dan zelf hun werktijden bepalen en hoeven niet de weg op om op werk te komen.

3.      Minder business reizen met VR

Met VR is het mogelijk om een vergaderzaal na te bootsen. Accountmanagers van grote bedrijven moeten vaak grote afstanden afleggen om bij een klant of vergadering te komen. Doormiddel van VR kan dit verleden tijd worden. Wanneer er meerdere personen in VR zitten kunnen er ook overleggen plaats vinden in VR. Hierdoor krijg je het gevoel dat je met z’n alle in een ruimte zit. Het scheelt veel reistijd en deze tijd kan op andere manier ingevuld worden.

4.      Sales

Als mensen geïnteresseerd zijn in twee verschillende type smartphones kunnen deze beide getest worden via VR. Hierdoor krijgt de klant een goed beeld van welke smartphone bij hem past. Ook is het mogelijk om andere producten op grotere schalen te laten testen. Neem bijvoorbeeld interieur, wanneer een bedrijf een interieur besteld, is het lastig om het interieur als bedrijf goed voor je te zien. Met VR is dit wel mogelijk er kunnen voorbeelden gebruikt worden van eerdere klanten.

5.      Virtual reality bestellingen

Het is nu mogelijk om via Virtual reality een bestelling te plaatsen voor bijvoorbeeld een fast food keten. Hiermee kan je makkelijker je eigen bestelling samenstellen en kan je contact hebben met de virtuele medewerker. Dit kan ook gebruikt gaan worden in supermarkten en winkels. Op deze manier haal je niet het gevoel van winkelen weg, maar ben je wel thuis en hoef je er niet de stad voor in.