Vooruitzichten Virtual Reality Marktomvang

vrforecast
Er is de laatste tijd erg veel "Buzz" rond Virtual Reality, je ziet de techniek links en rechts steeds meer opduiken in de mainstream media en op Wall Street struikelen de investeerders inmiddels over elkaar heen om in te zetten op alles wat ook maar ruikt naar VR

Hoe vertaalt zich dat in aantallen en geld?

De verwachting is dat er dit jaar slechts 825.000 VR brillen, goed voor een slordige 32 miljoen euro verkocht zullen worden. De verwachting is echter dat deze aantallen en bedragen rond 2020 liggen op maar liefst 26 miljoen VR brillen per jaar met een totale omzet van bijna 3 miljard dollar. Let wel, dit is enkel nog maar de hardware, de totale omvang van de Virtual Reality (incl Augmented Reality) markt tegen 2020 wordt door diverse analisten geschat op ruwweg 150 miljard dollar (of 135 miljard Euro) Belangrijkste redenen hiervoor zijn
  • De hardware is (nu al) relatief vriendelijk geprijsd, de prijzen van de benodige additionele hardware gaan naar verwachting vrij snel naar beneden.
  • De brillen zullen in eerste instantie zonder twijfel voornamelijk zeer populair worden onder gamers (en er zijn rond de 1.2 miljard gamers wereldwijd.
  • Naast gaming zijn er vele andere toepassingen voor VR die stuk voor stuk onweerstaanbare aantrekkingskracht zullen uitoefenen op consumenten.

Conclusie:

Wat nu nog lijkt op een "Geeky Toy" zal al snel verworden tot een zeer lucratief volledig nieuw marktsegment waar wereldwijd vele miljarden in om zullen gaan.