VR met uw volgende vlucht?

VR in de vliegtuigindustrie

VR steekt nu ook steeds vaker de kop op in de vliegtuigbranche. Lufthansa bood in het najaar van 2017 ook al VR-ervaringen aan op het vliegveld. Het bekijken van de business klasse in VR verleidde mensen soms tot een upgrade van €300,-. Dat er met VR valt te verleiden en verdienen blijft zich maar steeds bewijzen.

VR tour in vliegtuig

Emirates, ook een vliegtuigmaatschappij, heeft met behulp van VR nu een extra mogelijkheid gecreëerd om passagiers te trekken. Sinds afgelopen zomer bieden ze bij het boeken van een zitplaats een VR-tour door het vliegtuig aan, waardoor je een indruk krijgt van de verschillende klasses en plaatsen. Op basis van dat virtuele rondje kun je je zitplek nog even goed overwegen.

Belevenis

De VR-tour is ontwikkeld door VR-specialist: Renacen. "Het idee om 3D SeatMapVR te creëren kwam van onze CEO, Diego Cachero, die een slechte ervaring had door een stoel bij de nooduitgang die hij met minimale informatie had gekozen", legt Renacen COO uit aan Joaquín Alviz Martín. "Hij dacht dat het geweldig zou zijn om de stoel te kunnen 'beleven' voordat hij deze daadwerkelijk boekte.” Het product dient dus als hulpmiddel dat passagiers de mogelijkheid biedt om tijdens het boekingsproces een 3D, 360 graden virtual reality-beeld van de vliegtuigcabine te krijgen en details zoals de afmetingen van de stoel in close-up te bekijken, exacte locatie, hoeveelheid beenruimte en zelfs het materiaal van elke stoel.

De VR Ervaring

"We zijn blij dat we 's werelds eerste luchtvaartmaatschappij zijn die deze geavanceerde web VR-technologie introduceert, die onze klanten een meeslepende kans biedt om meer te weten te komen over de fantastische ervaring van Emirates voordat ze aan boord gaan", zei de senior vice president van de luchtvaartmaatschappij.

De VR ontwikkeling

De VR-tour is te beleven via de website van Emirates, maar klanten kunnen ook smartphones en VR-headsets zoals Google Cardboard gebruiken voor een meer complete beleving, ín het vliegtuig. Momenteel zijn de VR-tours nog maar beperkt beschikbaar voor bepaalde vliegtuigmodellen en maar voor enkele vliegtuigmaatschappijen, maar de prognose is dat het zich verder voor meer vliegtuigvloten zal ontwikkelen. Gebruik jij VR voor je volgende vlucht?