VR reizen is het reizen van 2020

Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronacrisis wordt reizen anno 2020 erg lastig. Veel landen zijn op slot en andere landen zijn enkel toegankelijk voor noodzakelijkheden. Hierdoor kan men niet op de traditionele wijze reizen. VR reizen brengt echter de oplossing, namelijk: vanuit je woonkamer op reis! Met een VR bril is de hele wereld weer toegankelijk voor bezoek, echter compleet digitaal.

Reizen met code oranje

Voor veel landen geld momenteel code oranje. Hierdoor is het niet mogelijk om naar deze landen te reizen. Door middel van VR reizen gaat elk land echter op groen. Het bezoeken van deze landen door middel van virtual reality is extreem realistisch en zorgt ervoor dat jouw favoriete plek alsnog te zien is met je eigen ogen en op een veilige verantwoorde manier.

Oneindige VR-bestemmingen

VR reizen is niet alleen heel makkelijk maar ook nog eens erg divers. Door middel van de VR bril kan je op plekken komen waar je normaal nooit zou kunnen komen. Altijd al eens naar Mars of naar de Marianentrog gewild? Of nog nooit die dure vakantie naar de Bahama’s kunnen betalen? Dat kan nu vanuit de woonkamer met één klik door voor VR reizen te kiezen.

VR reizen is dat niet duur?

Omdat de meeste mensen niet in het bezit zijn van een dergelijke VR bril (met bijbehorende pc) is het voor veel mensen onduidelijk welke producten ze moeten aanschaffen en hoe veel geld dit allemaal kost. De kosten en kwaliteit verschillen erg veel van elkaar. Door ons wordt aangeraden om de juiste keuzes te maken afgestemd op de wensen. Goedkoop is zeker mogelijk echter zorgt dit vaak voor kwaliteitsverlies. De beste VR bril is de Oculus Quest. Deze VR bril heeft geen externe pc nodig en maakt VR reizen dus makkelijk. Deze bril kost zo’n 500 euro en in combinatie met Google Earth VR is dit nog altijd goedkoper als een vakantie. Nu is Google Earth al erg bekend maar met de VR experience wordt dit vele malen overweldigender en spectaculairder.

VR vliegen of VR strandwandelingen, het kan allemaal!

Het mooie aan VR reizen is dat je de gehele reis volledig zonder enige terughoudendheid kan indelen. Alles kan worden ingedeeld zoals jij zelf wilt. VR vliegen, een VR strandwandeling of een VR parachutesprong alles kan door verschillende software. Er zijn filmpjes te koop waarin je een VR strandwandeling hebt voor 80 cent per video maar er zijn ook games (zoals de nieuwe microsoft flight simulator) die je meenemen op een geheel andere VR experience. De keuze is dus volledig aan jou en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Gratis VR vakantie

Als geld je in de weg staat om een VR vakantie te nemen, zijn er een aantal gratis mogelijkheden (zelfs zonder VR bril). Zoals eerder genoemd zijn Google Earth en Google Streetview goede gratis alternatieven echter zijn er ook talloze Youtube video’s waarin met een VR camera gehele steden en wandelingen zijn gefilmd. Hierdoor beleef je de stad (weliswaar kwalitatief minder als mét bril) toch op een interactieve en interessante manier.   Mocht u naderhand van dit artikel zelf interesse hebben gekregen om een gepersonaliseerde VR vakantie en of reis te maken kunt u ons altijd benaderen via: https://vr-producties.nl/contact/