VR voor het behandelen van stress?

Alhoewel veel mensen zeggen dat ze gestrest zijn, zijn er ook veel mensen die niet door hebben dat ze gestrest zijn. De Nederlandse mentaliteit is namelijk gebaseerd op doorgaan tot je niet meer kan. Dit is echter niet goed voor je mentale en fysieke gezondheid. De gevolgen van stress worden namelijk vaak erg onderschat. Nederlandse cultuur kunnen we niet veranderen! Maar je kan de mensen wel bewust maken van de gevolgen. Virtual reality kan een eerste stap bieden in het proces. Stress en VR gaan namelijk erg goed samen.

Stress opsporen met VR

Veel mensen realiseren zich niet dat ze gestrest zijn of in sommige situaties diep in de stress schieten. VR kan bijdragen aan de opsporing van de stressfactoren bij mensen. Door mensen in een situatie te plaatsen kan er concreet gezien worden wanneer en waarom mensen in de stress schieten. Hierdoor leren mensen steeds meer over zichzelf en kunnen ze in een lastige situatie hun stress niveau goed controleren. VR kan ook de “stressgevoeligheid” meten. Hierdoor weet men of er dagelijks mee om moet worden gegaan of dat het een eenmalig iets is.

VR simulaties en werelden

Om de stress te kunnen meten dienen de situaties van high-end kwaliteit te zijn. Door middel van virtual reality werelden en simulaties kunnen gehele situaties worden nagebootst. Deze situaties kunnen volledig worden gepersonaliseerd naderhand van de eisen van de klant. VR is goed voor bedrijven maar ook voor particulieren. Er zijn verschillende methodes om stress op te sporen maar ook om stress te behandelen.

VR stressbehandelingen

VR kan ook worden toegepast voor het stress vrij maken van medewerkers. StressVRee is een organisatie die deze software aanbied. Medewerkers kunnen met een VR-bril thuis even ontsnappen aan het werkleven en aan hun thuissituatie. Hierin wordt de werknemer ondersteund door een voice-over die ademhalingsoefeningen en intense ontspanning stimuleert. Ontstressen in een VR omgeving werkt beter dan in de fysieke wereld. De meeste mensen kunnen zich namelijk in een VR omgeving beter afsluiten van andere gedachtes.

Interesse?

Heeft u naderhand van dit artikel interesse gekregen in een eigen VR/AR implementatie dan kunt u ons altijd een berichtje sturen via: https://vr-producties.nl/contact/. Dan nemen wij contact met u op over de uitvoering van een op maat gemaakt product.