Hoe uw bedrijfsvoering volledig wordt met VR

Bijna elk bedrijf is er tegen aan gelopen; de coronacrisis. Vele bedrijven konden hun bedrijfsvoering niet meer doen door het virus. Makelaars stelde bezichtigingen van huizen uit, de escape rooms konden vrijwel allemaal dicht en zo zijn er nog duizenden voorbeelden te bedenken over de enorme impact van de corona-crisis. Dit moet een eyeopener worden voor veel bedrijven. VR zorgt ervoor dat de bedrijfsvoering efficiënter, gemakkelijker en beter wordt. Dit is dus het moment om een deel van de bedrijfsvoering te virtualiseren!

VR zorgt voor hogere efficiëntie

Virtual reality kan ervoor zorgen dat een aantal delen van uw bedrijfsactiviteiten een stuk efficiënter kunnen worden ingedeeld. Bij grote producenten van vliegtuigen en of vliegtuigmaatschappijen wordt VR momenteel gebruikt om de Airbus van te voren digitaal volledig te inspecteren. Door dit door middel van VR te doen verlaagde de inspectietijd van drie weken naar een magere drie dagen. Dit is slechts een enkel voorbeeld voor enorm veel bedrijven die door het gebruik van VR een enorme winst hebben geboekt op het gebied van tijdsindeling. Alles gaat namelijk met een enorme efficiëntie. Van de bedrijven die momenteel gebruik maken (vaak early adopters) kunnen 75% van de bedrijven beamen dat het minimaal 10% winst heeft geboekt op het operationele gedeelte.

VR zorgt voor meer customer intimacy

Customer intimacy wordt steeds belangrijker in de moderne markt. Klanten willen steeds vaker persoonlijk benaderd worden en dit dan ook op een gepersonaliseerde manier. Door het gebruik van VR zal de klant persoonlijk benaderd kunnen worden precies op de manier waarop de organisatie dat voor zich ziet. Hierdoor voegt VR iets toe aan de unique selling points van uw bedrijf. Dit zou ook gebruikt kunnen worden om meer employee intimacy te creëren. De tevredenheid en het geluk van uw medewerkers is namelijk erg belangrijk voor de productiviteit.

Voorbeelden VR implementatie in uw bedrijf

De volgende vraag is degene die de meeste organisaties hebben: Waar zou ik dat dan voor kunnen gebruiken dat VR? Om het voor u wat duidelijker te maken hebben een aantal veel voorkomende implementaties op een rijtje gezet: 31% van de organisaties gebruikt VR voor reparatie en onderhoud 28% doet dit voor ontwerp en montage 27% doet dit om te simuleren in extreme weersomstandigheden (houd de constructie het vol en of de medewerkers) Dit zijn dus een aantal voorbeelden van het gebruik van VR in een organisatie. Een van de meest succesvolle implementatie van VR was die van Ford. Ford wou namelijk een betere werkomgeving creëren voor zijn werknemers. Door onderzoek te doen tijdens de montage zijn een menselijke fouten gesignaleerd. Door dit door middel van VR te identificeren en bij te sturen traden er 70% minder bedrijfsongevallen op.

Interesse?

Bent u na dit verhaal geïnteresseerd geraakt in een VR implementatie binnen uw bedrijf? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opzoeken met ons via https://vr-producties.nl/contact/ Wij zullen dan samen met u kijken naar de mogelijkheden.