Oculus App Lab opent beta VR apps voor het publiek

Oculus heeft met de nieuwe update V25 voor de Quest en Quest2 App Lab geïntroduceerd. Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om hun apps aan te bieden buiten de Oculus Store aan het gewone publiek.

App Lab

Via App Lab is het dus mogelijk om buiten de Quest Store apps aan te bieden. Het grote voordeel hierbij is dat sideloaden niet meer nodig is. Ook hoeft de virtual reality bril niet meer in developermodes te staan.

Groei in VR apps

Omdat de apps niet in de Quest Store worden aangeboden is de toelatingseis ook een stuk lager. De verwachting is dan ook dat VR-developers deze kans met beide handen aangrijpen en het aantal aangeboden apps enorm zal toenemen.

Mogelijkheden voor developers

Developers hebben een aantal mogelijkheden om hun VR-apps aan te bieden aan de consument. Zo kunnen zij kiezen om de app alleen beschikbaar te maken via een speciale link om zo bijvoorbeeld een beta-app te testen. Een andere mogelijkheid is het gebruik van Side Quest dit is een platform vergelijkbaar met Quest Store maar bied VR-apps aan die voorheen alleen waren te installeren door gebruik te maken van sideloaden.

Interesse?

Heeft u naderhand van dit artikel interesse gekregen in een eigen VR/AR implementatie of een VR film? Dan kunt u ons altijd een berichtje sturen via: https://vr-producties.nl/contact/ en dan nemen wij contact met u op over de uitvoering van een op maat gemaakt product.