Ontwikkeling van AR & VR

Een aantal jaar geleden werd het nog gezien als iets futuristisch. AR en VR werden enkel gezien als iets wat voorkomt in science fiction films. Maar met de nieuwe technologie is er steeds meer mogelijk. Ook met betrekking tot AR & VR games.

Ontwikkelingen

De kwaliteit van VR & AR wordt steeds beter. Er worden steeds meer games ontwikkeld. Dit komt niet altijd ten goede aan de kwaliteit van de games. Juist omdat het makkelijker en toegankelijker wordt om games te ontwikkelen voor AR & VR nemen de kwaliteit van veel games af. Er worden nu ook amateurgames ontwikkeld. Wel zijn de professionele bedrijven met VR of AR verder en produceren zij dus wel games met hogere kwaliteit.

AR in vakgebieden

AR wordt in steeds meer vakgebieden toegepast als trainingsmiddel. Neem als voorbeeld de zorg. In de zorg wordt er jaarlijks miljarden geïnvesteerd in AR. Dit heeft als reden dat er veel nagebootst kan worden met AR. Hiervoor hoeft niet een lichaam nagemaakt te worden in het echt of zelfs een echt lichaam gebruikt te worden. Dit scheelt enorm veel kosten. Ook kun je door middel van AR meer details toevoegen aan het lichaam dan, wanneer dit nagemaakt wordt in het echt.

VR in vakgebieden

VR wordt ook steeds vaker toegepast als trainingsmiddel in vakgebieden. Dit heeft als reden, dat met VR het net lijkt alsof je er zelf bent. Hierdoor krijg je op een hele realistische manier een relatief goedkope training. Vooral in de bouw en de zorg wordt dit veel toegepast. In de bouw, scheelt het veel geld dat er geen machines ingekocht hoeven te worden.