Ultieme samenwerking met virtual reality

Samenwerken is in elk bedrijf uitermate belangrijk. Er zijn miljoenen trainingen die bijdragen aan het verbeteren van samenwerkingen. Samenwerken heeft dus een hoge prioriteit binnen een organisatie. Medewerkers hebben vaak moeite om op een representatieve manier samen te werken met bepaalde collega’s. Er is tegenwoordig een manier om op een enorm intenste manier samen te werken. Dit wordt gedaan met een virtual reality implementatie.

VR samenwerken

Samenwerken in een tijd van corona is erg lastig. Hier komt virtual reality bij kijken. Omdat veel mensen thuis werken en niet op kantoor zijn de samenwerkingen veel oppervlakkiger en minder concreet. Waar is iedereen precies mee bezig en wat gaat er precies fout? Dit soort dingen zijn erg lastig te meten en te zien via de online omgeving. Door gebruik te maken van VR implicaties kan de samenwerking zelfs op afstand enorm intens en “realistisch” zijn. Technologie maakt alles een stuk makkelijker!

VR gebruiksvriendelijk of niet?

De gebruiksvriendelijkheid van VR wordt de laatste tijd erg op de proef gesteld. Veel mensen stappen over van de traditionele manier van techniek naar VR. Veel mensen weten echter nog niet hoe ze om moeten gaan met VR. Hierdoor dient er wel uitvoerig te worden uitgelegd hoe de VR implementatie werkt. De medewerkers zullen na deze uitleg echter een ervaring krijgen waar je U tegen zegt en zullen de benefits van VR zeker merken. VR heeft namelijk een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid zodra de gebruikers de basics doorhebben. Uitleg is dus altijd een must alleen na de uitleg zal het de moeite waard geweest zijn.

1 lichaam delen in VR

De ultieme manier van samenwerking is het delen van 1 lichaam. Dit lijkt in de normale wereld natuurlijk onmogelijk maar door VR kan het werkelijkheid worden. Door het gebruik van motion-capture suits kan er daadwerkelijk een experience worden gecreëerd waarin 2 mensen virtueel 1 lichaam delen. Communicatie is hiervoor heel belangrijk en het afstemmen met je collega zal dus ook prioriteit nummer 1 hebben. Deze methode (alhoewel het effectiefst) is wel erg lastig om uit te voeren. Er zijn ook simpelere methodes om trainingen te volgen in VR! Echter is dit een hele gave methode voor het uitvoeren van samenwerking.

Interesse?

Heeft u naderhand van dit artikel interesse gekregen in een eigen VR/AR implementatie dan kunt u ons altijd een berichtje sturen via: https://vr-producties.nl/contact/. Dan nemen wij contact met u op over de uitvoering van een op maat gemaakt product.