Veilig afspreken tijdens lockdown? Het kan met virtual reality

We zitten allemaal al langere tijd in lockdown het einde is nog niet in zicht. We missen de sociale contacten om ons heen en zijn bang voor besmettingen. In virtual reality kun je elkaar toch ontmoeten zonder enige kans van coronabesmetting.

In virtual reality ga je helemaal op in de digitale wereld om je heen. Er zijn een scala aan sociale apps beschikbaar waarmee jij in VR kunt afspreken met vrienden, familie of collega’s. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een VR-headset en een internetverbinding.

Er zijn verschillende manieren om in de VR-wereld te komen. De mogelijkheden variëren van heel goedkoop tot erg prijzig. Je kunt bijvoorbeeld een goedkope headset aanschaffen waar je telefoon in kan. Maar voor het beste resultaat ga je toch al snel naar een echte VR-headset. De meest bekende en populaire headset op dit moment is de Oculus Quest 2. Deze heeft een prijs van €350,- en het fijne van deze headset is dat je deze zonder kabels of game-pc kunt gebruiken.

Er zijn veel verschillende apps die je op de Oculus headset kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld met vrienden een film kijken in een virtuele bioscoop door gebruik te maken van de app Bigscreen. Of vergaderen met collega’s in een digitaal kantoor met de app Spatial. Een andere toffe app om samen in rond te hangen en een spelletje te doen is Rec Room. Hier speel je samen met vrienden verschillende mini-games en kun je met elkaar praten.

Interesse?

Heeft u naderhand van dit artikel interesse gekregen in een eigen VR/AR implementatie of een VR film? Dan kunt u ons altijd een berichtje sturen via: https://vr-producties.nl/contact/ en dan nemen wij contact met u op over de uitvoering van een op maat gemaakt product.